Erdőjáró Tábor

6-10 éves kíváncsi természetbarátoknak

Időpontok:

•  2022. július 18-22, hétfőtől péntekig 8-16 óráig BETELT!
  • 2022. július 25-29, hétfőtől péntekig 8-16 óráig BETELT!

Helyszín: Paperdei Jurta 9081, Győrújbarát, Paperdő u.
térképen: ITT

3 lépsére az erdőtől, egy permakltúrás kert lágy ölén áll a jurta, mely a maga 50 négyzetméternyi területével, szeretettel befogad minden kicsit és nagyot. A táborban célunk, hogy minél többet legyünk a szabadban, ezért majd inkább a fák árnyékában töltjük napjainkat, a jurta pedig a menedékünk lesz hőség és eső elől egyaránt.

Ár: 34000 Ft/gyerek, ami tartlamazza az összes program árát és a napi 3 étkezést

Testvér kedvezmény: 62000 Ft/testvérpár

Kedvcsináló előzetes:

• erdőjárás, kalandozás, a szurdokok és magaslatok felfedezése
  • a természet miniatűr és óriás lakóinak megismerése
  • kirándulás a Bakonyba meglepetés programmal
  • inspiráció, a táborozók ötleteit továbbfejlesztjük
  • 5 nap OFFline kaland, aminek a végén minden résztvevő OKLEVELES ERDŐJÁRÓ lehet

A Jelentkezési lap letölthető innen:

-... és a muszajegyesulet@gmail.com e-mail címre várjuk vissza!

Napközis táborok 2012-2019

Minden év júliusában 2 turnus természetvédelmi témájú napközis tábort szervezünk Győrben, a Horgas u. 1 szám alatt. A táborok 3x-i étkezést és változatos programot kínálnak. A gyülekező reggel 7-től 8-ig tart, a nap végén is 16-17 óráig lehet a gyerekekért jönni. Minden évben más téma köré szervezzük a programot.

2012-ben környezetvédelemmel foglalkoztunk, jártunk egy háztáji gazdaságban, a szelektív hulladékfeldolgozóban, megismerkedtünk hazánk néhány védett fajával és Nemzeti Parkjaival.

2013-ban a víz volt a fő témánk. Ellátogattunk a győri vízmű központjába és az egyik vízműtelepére, ahol megtudtuk hogy kerül ivóvíz a fürdőnkbe, és miért kell takarékoskodni vele. Foglalkoztunk a víz körforgásával, különböző formáival, szennyezés problémáival. Voltunk kirándulni és képzeletben az Amazonas medencébe is eljutottunk, a Füles Bástya dolgozói segítségével.

2014-ben az állatokat, mint az ember társait vettük górcső alá. Megbeszéltük hogyan álcázzák magukat, hogyan rejtőzködnek, hogyan nevelik kicsinyeiket, és hogyan segítik egymást. A Rómer Flóris múzeum gyűjteményében is állatokkal kapcsolatos műtárgyakat keresgéltünk, jártunk állatmenhelyen és kalandos feladatot oldottunk meg az állatkertben.

2015-ben a Fény éve volt, ezért mi is a Nappal, a naprendszerrel és ránk gyakorolt hatásaival foglalkoztunk. Vendégünk volt egy vándorfényképész, mikroszkóppal, nagyítóval, lencsékkel játszottunk. Lestünk csillagokat, megfigyeltük a természet színeit és megbeszéltük melyik faj szereti az árnyékot, melyik a fényt. Neveltünk magot és kirándultunk egy nagyot.

2016-ban a hulladékcsökkentés volt a téma, megnéztük milyen és mennyi szemetet 'termelünk'. Merítettünk papírt, voltunk a hulladékfeldolgozóban és kirándultunk egy nagyot a Bakonyban.

2017-ben Ember és Természet témakör kapcsán foglalkoztunk a gyógynövényekkel, mérgező állat- és növényfajokkal, kirándultunk a Hatos Tölgyhöz és a Felpéci Tájházban ismerkedtünk őseink természetközeli életmódjával. A Falusi Porta Tanoda program keretében pedig Rábapatonán voltunk Feri Gazda és Ella asszony tanyáján.

2018-ban az erdőkkel foglalkoztunk. A beszámoló a megvalósult menüpont alatt olvasható.

2019-ben két féle tábort szerveztünk. A fentiek hasonlóan 2 turnusban a vízzel foglalkoztunk. Egy harmadik héten, pedig ERDŐ-tábor volt, melyben szinte az egész napot a természetben töltjöttük. A tábor képei facebook oldalunkon láthatók.