Interaktív foglalkozások

Foglalkozásainkkal és egyéni igényeikkel kapcsolatban szeretettel várjuk megkeresésüket ELÉRHETŐSÉGEINKEN.

"Helyin" az eszem, a helyit veszem....és biót!
A gyerekek megismerkedhetnek az közösségi kertünkben növekvő zöldségekkel és elvégezhetik az aktuális feladatokat. Ha minden gyom kikerült, minden érett termést megkóstoltak, egy játékra hívjuk őket. A kert területén elrejtett játék zöldségeket és gyümölcsöket kell megkeresni, melyeknél az is kiderül, hogy milyen messziről érkezek hozzánk és mennyi permetszert használnak a termesztésük során. A begyűjtött adatokat rendszerezzük, és kiszámoljuk mennyit utaznak ételeink és mit jelent a növényvédő szerek "határérték alatti" mennyisége. Természetesen a megoldást is megkeressük a felvetődő problémákra.
Ajánlott korosztály: 6-12 év
Létszám: 10-25 fő
Időtartam: 45-60 p

A Kukorica-ügy
Közösségi kertünk egyik célja, hogy tudjunk beszélni a helyi és a bio termelés fontosságáról. Felsőtagozatos gyerekeket egy külünös bűntény felderítésére hívjuk: Málnafa község lakosságának fele kórházba került gyanus mérgezéses tünetekkel. 3 detektív érkezik felderíteni az esetet, a nyomozásba természetesen a falu lakói is bekapcsolódnak. A gyerekek szerepkártáykat kapnak, melyen csak annyi információ van, amit az a karakter tud. Na de ki mond igazat? Ki terel és ki az aki csak pletykál?
Az eset felderítésével a résztvevők választ kapnak arra is, miért érdemes inkább bio termékeket fogyasztani.
Ajánlott korosztály: 11-16 év
Létszám: 10-25 fő
Időtartam: 45-60 p
Ára: 800 Ft/ gyerek, minimum 16000 Ft

Hulladékcsökkentési szemléletformálás
Rövid bevezető után, egy vidám kártyajátékon keresztül ismerkedhetnek meg a gyerekek a hulladékok típusaival, kezelésükkel.
Ajánlott korosztály: 8-16 évesek (vagy játékos kedvű fiatalok)

Használd a fejed!

A hulladékkérdés gyorstalpalója után különböző témájú szituációs játékokban próbálhatják ki magukat a kreatív fantáziával és gondolkodásra termett aggyal megáldott fiatalok.
Ajánlott korosztály: 13-18 év
Létszám: 10-30 fő

Erdő a tanteremben
Esős időjárás vagy szűk időkeret esetén a tanösvény túráink programjának egy részét átalakítottuk teremben játszható játékokká. A gyerekek megismerkedhetnek az erdő élővilágával különböző kis csoportban játszható játékok formájában.
Korosztály: 3-5 osztály
Létszám: 10-40 fő
 Ára: 800 Ft/ gyerek, minimum 12000 Ft

Fák testközelből

Az iskolához közel eső parkban ismerkedhetünk meg a fák életével, tulajdonságaival, fajaival, velünk, emberekkel való kapcsolatával.
Ajánlott korosztály: 8-16 évesek (vagy érdeklődő felnőttek)
Ára: 800 Ft/ gyerek, minimum 16000 Ft

A mobilod ára
Interaktív vetélkedő, melyen a gyerekek egy elképzelt bűntény kapcsán nyomozhatnak. Mindeközben kiderül, milyen környezeti károkat okozhat egy elektronikai eszköz előállítása.
Ajánlott korosztály: 13-18 év (minimális kémia tudás szükséges)

Használd Újra

Kézműves foglalkozás használt pólókból, pólófonalból. Kisebb korosztálynak ujjhorgolással vagy csomózással karkötő, kulcstartó, nagyobbaknak karkötők, nyakláncok, hajgumik, kulcstartók, csősál vagy táska, szütyő  . A gyerekek varró tudásától függően lehet bonyolultabb darabokat is készíteni, akár saját megunt, elhordott pólóikból.
Ajánlott korosztály: 5-10  illetve 11-18 év
Létszám: 4-20 fő