KERT ÉS KÖZÖSSÉG

Sokszínű közösségek TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01627

Támogatás mértéke: 8 000 000 Ft, 100%-ban vissza nem térítendő támogatás

Régóta dédelgetett tervünk valóra váltásával foglalkozunk most: Pályázati támogatást nyertünk egy közösségi kert létrehozására!

A kertben bárki kaphat egy kis parcellát, ahol azt termelhet, amit szeretne: zöldésgeket a család asztalára, fűszereket ételei ízesítéséhez, gyógynövényeket  egészsége érdekében vagy virágokat, hogy gyönyörködhessen benne, bárki, aki arra jár. Emellett, de nem mellesleg, egy környezettudatosságot előtérbe helyező közösség is "kikel" az általunk elvetett magokból. Szeretnénk ha Ménfőcsanak városrész új beköltözői saját életmódjukhoz illően kapcsolódnának az egykori Csanak és Ménfő falu hagyományai közül a kert szeretetéhez. Hiszen, nem is olyan rég itt nem csak hatalmas szőlős és málnás kertek voltak, hanem minden porta saját konyhakerttel is rendelkezett, aminek terményeiből bőven jutott a város piacára is.

A kertészkedés mellett családi programokkal is készülünk, melyről részletes tájékoztatást adunk honlapunkon, facebook oldalunkon és a kert csoportjában is.
A projekt 2022. május 31-ig tart.

Nyitott Kertek

Szeptember 11-én különleges kalandtúrára hívunk mindenkit, akit érdekel Ménfőcsanak története, és szívesen bepillant a kertészkedők munkájába, örömeibe, megnézi kertjüket. A jelentkezők a rendezvényre készített füzet segítségével találhatják meg a Nyitott Kerteket, a kertekben pedig a rejtvények megoldását. A nap végén minden kalandozót egy piknikre várunk a Málnakertbe, ahol fáradozásaiért jutalomban részesül.

A programra a muszajegyesulet@gmail.com e-mail címen lehet jelentkezni.

Szeptember 18-án 16 órától kertépítő workshopot tartunk, ahol átvesszük az őszi teendőket, összegezzük az eddig tapasztalatokat. Helyszín: Málnakert (Zsigmond király u,)

Közösségi kertet fejlesztő workshop

2021. augusztus 15-én 16-órától, (nagy meleg esetén 18 órától) 19 óráig (20 óráig) közösségi akciót tartunk, melyen megbeszéljük az eddigi tapasztalatokat és az őszi teendőket.

Helyszín: Málnakert, 9012 Győr, Zsigmond Király utca, a játszótér mellett

Közösségi kertet fejlesztő workshop

2021. június 27. 11:00 és 18 óra között Győr első közösségi kertjének eddigi működését értékelő workshopot tartunk, melyen a további célok is meghatározásra kerülnek.

Helyszín: Málnáskert, 9012 Győr, Zsigmond Király utca a játszótér mellett

4 évszak túra: keretezd be a nyarat!

2021. június 26-án 14:00-tól túrázni és alkotni hívjuk a családokat. A Győzelem utca 10 szám előtt találkozunk, ahonnan rövid sétát teszünk, ismerkedünk a természet akutális titkaival és szépségeket gyűjtögetünk. Utána a Mokka alkotócsoport művészeinek segítségével a szépségeket hava vihető emlékké alakítjuk.  Részletek a facebook oldalunkon olvashatók!

Palánta csere

2021. 05. 8-9-án a Málnakerben (Győr-Ménfőcsanak Zsigmond király u.) palánta cserét szervezünk, melyre szeretettel várunk mindenkit! Nem csak csereberélni lehet, hanem ajándékozni és örökbe fogadni is.

A járványhelyzetre való tekintettel kerüljük a tömeget, így ha egyszerre sokan jönnének, megkérünk majd a várakozásra. Részletek a facebook oldalunon!

Alakuló Megbeszélés

Toborzó

K Ö Z Ö S S É G I   K E R T Ménfőcsanakon!

Friss levegő + jó közösség = saját zöldség!

Csatlakozz alakuló megbeszélésünkhöz, s légy Te is részese a közösségi kertünknek! Mindenkit sok-sok szeretettel várunk -március 15-én 16 órakor az ONLINE térben. További információ a muszajegyesulet@gmail.com e-mail címen és facebook oldalunkon.

Szeretettel várunk mindenkit facebook csoportunkban is, ahol több információt osztunk meg a kertről és beszélgetni is van lehetőség.

Kert Alakító Workshop

Március 27-én 14:30 órakor szeretettel várunk mindenkit, aki komolyan gondolja a Közösségi Kertben való részvételt. A járványügyi szabályok miatt még ezt a megbeszélést is online fogjuk tartani.

A következő témákról lesz szó:

• Parcellák mérete
  • Ágyások típusa
  • Közösségi tér igényei
  • Rendelkezésre álló erőforrásaink számbavétele

Kert Építő Workshopok:

Áprilsi 17-én 10:00-13:00 között és 14:00 17:00 között, valamint április 24-én 10:00- 13:00-ig a kert helyszínén építjük, szépítjük parcelláinkat, közösségi terünket.

Minden szorgos kezet szeretettel várunk!