KERT ÉS KÖZÖSSÉG

Sokszínű közösségek TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01627

Régóta dédelgetett tervünk valóra váltásával foglalkozunk most: Pályázati támogatást nyertünk egy közösségi kert létrehozására!

A kertben bárki kaphat egy kis parcellát, ahol azt termelhet, amit szeretne: zöldésgeket a család asztalára, fűszereket ételei ízesítéséhez, gyógynövényeket  egészsége érdekében vagy virágokat, hogy gyönyörködhessen benne, bárki, aki arra jár. Emellett, de nem mellesleg, egy környezettudatosságot előtérbe helyező közösség is "kikel" az általunk elvetett magokból. Szeretnénk ha Ménfőcsanak városrész új beköltözői saját életmódjukhoz illően kapcsolódnának az egykori Csanak és Ménfő falu hagyományai közül a kert szeretetéhez. Hiszen, nem is olyan rég itt nem csak hatalmas szőlős és málnás kertek voltak, hanem minden porta saját konyhakerttel is rendelkezett, aminek terményeiből bőven jutott a város piacára is.

A kertészkedés mellett családi programokkal is készülünk, melyről részletes tájékoztatást adunk honlunkon és facebook oldalunkon is.

A projekt 2022. május 31-ig tart.

8 000 000 Ft, 100%-ban vissza nem térítendő támogatást kaptunk.

Alakuló Megbeszélés

Toborzó

K Ö Z Ö S S É G I   K E R T Ménfőcsanakon!

Friss levegő + jó közösség = saját zöldség!

Csatlakozz alakuló megbeszélésünkhöz, s légy Te is részese a közösségi kertünknek! Mindenkit sok-sok szeretettel várunk - a járványügyi szabályokat betartva - március 15-én 16 órakor a Málna utcai játszótér mellé, Ménfőcsanakon. További információ a helyszínen és facebook oldalunkon.