KERT ÉS KÖZÖSSÉG

Sokszínű közösségek TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01627

Támogatás mértéke: 8 000 000 Ft, 100%-ban vissza nem térítendő támogatás

Régóta dédelgetett tervünk valóra váltásával foglalkozunk most: Pályázati támogatást nyertünk egy közösségi kert létrehozására!

A kertben bárki kaphat egy kis parcellát, ahol azt termelhet, amit szeretne: zöldésgeket a család asztalára, fűszereket ételei ízesítéséhez, gyógynövényeket  egészsége érdekében vagy virágokat, hogy gyönyörködhessen benne, bárki, aki arra jár. Emellett, de nem mellesleg, egy környezettudatosságot előtérbe helyező közösség is "kikel" az általunk elvetett magokból. Szeretnénk ha Ménfőcsanak városrész új beköltözői saját életmódjukhoz illően kapcsolódnának az egykori Csanak és Ménfő falu hagyományai közül a kert szeretetéhez. Hiszen, nem is olyan rég itt nem csak hatalmas szőlős és málnás kertek voltak, hanem minden porta saját konyhakerttel is rendelkezett, aminek terményeiből bőven jutott a város piacára is.

A kertészkedés mellett családi programokkal is készülünk, melyről részletes tájékoztatást adunk honlapunkon, facebook oldalunkon és a kert csoportjában is.
A projekt 2022. május 31-ig tart.

Alakuló Megbeszélés

Toborzó

K Ö Z Ö S S É G I   K E R T Ménfőcsanakon!

Friss levegő + jó közösség = saját zöldség!

Csatlakozz alakuló megbeszélésünkhöz, s légy Te is részese a közösségi kertünknek! Mindenkit sok-sok szeretettel várunk -március 15-én 16 órakor az ONLINE térben. További információ a muszajegyesulet@gmail.com e-mail címen és facebook oldalunkon.

Szeretettel várunk mindenkit facebook csoportunkban is, ahol több információt osztunk meg a kertről és beszélgetni is van lehetőség.

Kert Alakító Workshop

Március 27-én 14:30 órakor szeretettel várunk mindenkit, aki komolyan gondolja a Közösségi Kertben való részvételt. A járványügyi szabályok miatt még ezt a megbeszélést is online fogjuk tartani.

A következő témákról lesz szó:

• Parcellák mérete
  • Ágyások típusa
  • Közösségi tér igényei
  • Rendelkezésre álló erőforrásaink számbavétele

Kert Építő Workshopok:

Áprilsi 17-én 10:00-13:00 között és 14:00 17:00 között, valamint április 24-én 10:00- 13:00-ig a kert helyszínén építjük, szépítjük parcelláinkat, közösségi terünket.

Minden szorgos kezet szeretettel várunk!