Galéria

1. Petesmalmi Tanösvény felújítása 2013 tavasz

A Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás 2012 nevű pályázatán nyertünk támogatást a Petesmalmi (Somogy megye, Lábod) Vidrapark tanösvényének felújítására. 2 újabb tanösvény táblát állítottunk fel és a régiek kifakult tábláit is kicseréltük. Egy nyom-nyomda is elkészült, mellyel a látogatók a területen élő állatok lábnyomaival ismerkedhetnek.  

2. Napközis Tábor 2012

Első évben 9 gyerekkel egy héten át ismerkedtünk hazánk védett értékeivel és azzal, hogy mit tehetünk értük. Simogattunk házi állatokat, megnéztük mi lesz a sorsa a szelektív szemétnek és újrahasznosított alapanyagokból kézműveskedtünk.  

3. Napközis Tábor 2013

Második évben már két turnussal, közel 40 gyerekkel foglalkoztunk vízkincsünkkel. Megtudtuk honnan jön az ivóvizünk, miért és hogyan kell rá vigyázni. Képzeletben az Amazonas medencéjébe is ellátogattunk és készítettünk fürdőbombát. 

4. Vár-kő Tanösvény fejlesztése

A győrújbaráti Vár-kő Tanösvény fejlesztésére a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás 2013 támogatási keretéből nyertünk pénzt. Egy 197 fokból álló lépcsősor könnyíti meg a feljutást a tanösvénytáblákhoz. 3 interaktív játékot állítottunk fel és 20 csoport vehetett részt ingyenes vezetett túrán.  

5. Napközis Tábor 2014

Ebben az évben az álltok világával ismerkedtünk meg. Kiderítettük melyik faj hogy neveli a kicsinyeit, hogy élnek együtt, hogyan rejtőzködnek. Jártunk az állatkertben, és sokat játszottunk a Herman Ottó Vándortanösvénnyel.  

6. Séta- Futó és Kerékpáros utak kijelölése a Sokorói Dombságban

2014 őszén nyertünk támogatást a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás pályázatán rövid séta utak és egy egész dombságot átszelő kerékpárút kijelölésére. A cél az volt, hogy a természetbe vágyó, de hosszú utak és messzi tájakat meglátogatni nem tudó embereknek is lehetőséget biztosítsunk pár órás kikapcsolódásra. A séta utak a Győrújbarárti Gyermektábor elől indulnak, a Kerékpáros út pedig a Ménfőcsanaki Vasútállomástól. 

7. Napközis Tábor 2015

A Fény éve volt 2015, ezért mi is a fénnyel foglalkoztunk. Megismerkedtünk a naprendszerrel, a természet színeivel, a fény hatásával az élőlényekre és vendégünk volt egy vándorfényképész. 

8. Tanösvény túráink
Több útvonalon egyedi igények szerint várjuk a csoportok jelentkezését túráinkra! Részletek IDE kattintva olvashatók. 

9. Fiatal kutatók a hazai természetvédelemben - avagy mit csinál egy zoológus?

2012 őszén 4 alkalomból álló előadás sorozatot szerveztünk Győrben, amin keresztül bemutattuk mit csinál egy zoológus. 

2016-os Naközis tábor a hulladékcsökkentés jegyében: