Tanösvény utak

Az alábbi túrákkal és egyéni igényekkel várjuk megkeresésüket ELÉRHETŐSÉGEINKEN.

1.Tanösvény séta

A Vár-kő tanösvény területén vezetett túra. A tanösvény táblák segítéségével, a hazai élővilággal lehet megismerkedni. Igény szerint egy-egy témát részletesebben megbeszélhetünk a csoporttal. (pl. tananyaghoz, jeles naphoz kapcsolódóan).

Táv: 1-2 km

Időtartam: 1.5-2 óra

Ára: 8000 Ft + ÁFA

2. Séta a Mókusok nyomában

Erdei túra a Sokorói-dombságban, viszonylag könnyű terepen. Közben a Pannonhalmi TK értékeivel, jellegzetes növényeivel és a hazai természetvédelem működésével lehet megismerkedni. Az itt élő állatok nyomait keresgéljük, életük alakulásáról beszélgetünk, a bőrükbe bújunk képzeletben.

Táv: ~6 km

Ár: 9000 Ft + ÁFA

3. "Kanyonozás a Sokoróban"

Igazi bozótjáró túra a tábor környéki dombok szurdokaiban. Közben az erdő élővilágáról és ökoszisztéma szolgáltatásairól (Miért kell az emberiségnek az erdő és hogyan védhetjük meg erdeinket?) beszélgetünk. Igény szerint csinálhatunk egyesével bejárható szakaszokat, bátorságpróbákat, így a gyerekek megtapasztalják milyen egyedül az erdőben, meghallgathatják az erdő hangjait, megfigyelhetik az ott élő állatok nyomait.

Táv: ~ 8 km

Időtartam: ~ 3 óra,

Ár: 10.000 Ft + ÁFA

4. Kilátó Túra

Kertek alatti, jobbára murvás utakon tett séta a Kilátóhoz. Közben a Sokorói domvidék természeti és kultúrtörténeti értékeivel, út menti növényekkel lehet megismerkedni. Igény szerint közösségi játékokat játszunk útközben. Kullancs és bozótmentes, napos terep.

Táv: ~8 km

Ár: 8000 Ft + ÁFA

5. Éjszaka Fényei Túra

Kalandos séta a sötétben. Alkonyatkor indulunk, majd egy erdei szakaszon az éjszakai erdő csöppet sem ijesztő hangjaival ismerkedünk, az éjszakai eseményeiről mesélek. Mire teljesen sötét lesz, egy dombtetőre érünk föl, ahonnan szép kilátás nyílik Győrre és felhőtlen este esetén, alkalmunk nyílik a csillagos égbolt megcsodálására is.

Táv: ~6 km

Ár: 10000 Ft + ÁFA