Napközis tábor

Minden év júliusában 2 turnus természetvédelmi témájú napközis tábort szervezünk Győrben, a Horgas u. 1 szám alatt. A táborok 3x-i étkezést és változatos programot kínálnak. A gyülekező reggel 7-től 8-ig tart, a nap végén is 16-17 óráig lehet a gyerekekért jönni. Minden évben más téma köré szervezzük a programot.

2012-ben környezetvédelemmel foglalkoztunk, jártunk egy háztáji gazdaságban, a szelektív hulladékfeldolgozóban, megismerkedtünk hazánk néhány védett fajával és Nemzeti Parkjaival.

2013-ban a víz volt a fő témánk. Ellátogattunk a győri vízmű központjába és az egyik vízműtelepére, ahol megtudtuk hogy kerül ivóvíz a fürdőnkbe, és miért kell takarékoskodni vele. Foglalkoztunk a víz körforgásával, különböző formáival, szennyezés problémáival. Voltunk kirándulni és képzeletben az Amazonas medencébe is eljutottunk, a Füles Bástya dolgozói segítségével.

2014-ben az állatokat, mint az ember társait vettük górcső alá. Megbeszéltük hogyan álcázzák magukat, hogyan rejtőzködnek, hogyan nevelik kicsinyeiket, és hogyan segítik egymást. A Rómer Flóris múzeum gyűjteményében is állatokkal kapcsolatos műtárgyakat keresgéltünk, jártunk állatmenhelyen és kalandos feladatot oldottunk meg az állatkertben.

2015-ben a Fény éve volt, ezért mi is a Nappal, a naprendszerrel és ránk gyakorolt hatásaival foglalkoztunk. Vendégünk volt egy vándorfényképész, mikroszkóppal, nagyítóval, lencsékkel játszottunk. Lestünk csillagokat, megfigyeltük a természet színeit és megbeszéltük melyik faj szereti az árnyékot, melyik a fényt. Neveltünk magot és kirándultunk egy nagyot.

2016-ban a hulladékcsökkentés volt a téma, megnéztük milyen és mennyi szemetet 'termelünk'. Merítettünk papírt, voltunk a hulladékfeldolgozóban és kirándultunk egy nagyot a Bakonyban.

2017-ben újra 2 turnust szerveztünk, Ember és Természet témában. A beszámoló a megvalósult menüpont alatt olvasható.