Túra utak Győrújbaráton

kicsiknek, nagyoknak, kevés idővel rendelkezőknek, bárkinek

2015 tavaszán 3, kb 5 km-es séta utat jelöltünk ki Győrújbaráton a Gyermektábor mellett. Célunk ezzel, hogy a természetbe csalogassunk olyanokat is akinek nincs komoly túrafelszerlése, vagy sok ideje messzi hegyekbe utazni. Kis gyerekkel vagy  idősekkel, futva vagy sétálva, bár kinek szeretettel ajánljuk.

• Kiindulás: Győrújbarát -hegy, Gyermektábor buszmegállótól.
  • Itt nagyméretű információs tábla várja a látogatókat, térképpel, útvonalleírással, természeti értékek bemutatásáva.
  • Az utak sűrűn jelöltek és többször is keresztezik egymást.
  • Több ponton jelölve van a már megtett és a még hátralévő táv.

A térkép online is elérhető: Győrújbaráti séta utak

Az utak a Földművelésügyi Minisztérium Zöld forrás támogatásával valósult meg.

Letölthető térkép:

Vezetett túrákról bővebben itt tájékozódhat!

Bringázz a Sokorón át!

Kerékpárút Ménfőcsanaktól Pannonhalmáig

A séta utakkal párhuzamosan egy kerékpár utat is kijelöltünk. Mozogni jó, egészsges, a bringa környezetbarát, a Sokoró pedig minden évszakban gyönyörű, de méltatlanul mellőzött.

• Az útvonal a Ménfői vasútállomástól indul, ahol egy tábla várja az érdeklődőket, útvonallal és a tájvédelmi körzet értékeinek bemutatásával.
  • Vasútállomástól vasútállmásig tart a 34 km-es útvonal
  • Lehet rövidíteni vagy hosszabbítani, kinek mihez van kedve.

A térkép online is elérhető: Sokorói Bringaút

Az út a Földművelésügyi Minisztérium 2014 évi Zöld Forrás támogatásával valósult meg.

Napközis Tábor 2018

Idén is volt napközis táborunk! A 2 x 5 nap alatt az erdővel foglalkoztunk. Első nap a világ erdeivel ismerkedtünk meg, másnap Dunaszigeten jártunk, a Pisztráng körnél ahol kirándultunk és egy interaktív kiállításon vettünk részt. A szerdai nap a Ravazdi Erdészethez látogattunk el, ahol megismerkedhettünk az erdészek munkájával.  Csütörtökön a táborhelyen maradtunk, az erdőket mint komplex rendszereket vizsgáltuk (menedék, táplálék, érdekességek a világból).   Pénteken egész napos kirándulásra mentünk a sokorói erdőkbe, ahol nem csak gyalogoltunk, hanem játszottunk is.

Kölcsönkenyér.hu!

Közösségi adok-kapok: kattints a logóra részletekért!

Erdei kirándulás mozgássérülteknek

2016-ban egyesületünk lovas kocsis kirándulást szervezett mozgássérült gyerekeknek.

A programot a Kantharosz Közhasznú Alapítvány támogatta.

Korábbi akcióink

Az elmúlt évek dióhéjban

Eddig működésünk során újítottunk fel és fejlesztettünk tanösvényeket, jelöltünk ki új túra utakat, 7 nyáron napközis tábort szerveztünk. Számtalan túrát vezettünk, csere-bere alkalmat szerveztünk, mosószódát árultunk. Pályáztunk sok mindenre, eszközeink (laptop, nyomtató, projektor, vászon, stb) és kommunikációnk fejlesztésére.

Ahogy időnk engedi, szép lassan beszámolunk mindenről.