Interaktív foglalkozások

Foglalkozásainkkal és egyéni igényeikkel kapcsolatban szeretettel várjuk megkeresésüket ELÉRHETŐSÉGEINKEN.

Hulladékcsökkentési szemléletformálás
Rövid bevezető után, egy vidám kártyajátékon keresztül ismerkedhetnek meg a gyerekek a hulladékok típusaival, kezelésükkel.
Ajánlott korosztály: 8-16 évesek (vagy játékos kedvű fiatalok)

Használd a fejed!

A hulladékkérdés gyorstalpalója után különböző témájú szituációs játékokban próbálhatják ki magukat a kreatív fantáziával és gondolkodásra termett aggyal megáldott fiatalok.
Ajánlott korosztály: 13-18 év
Létszám: 10-30 fő

Erdő a tanteremben
Esős időjárás vagy szűk időkeret esetén a tanösvény túráink programjának egy részét átalakítottuk teremben játszható játékokká. A gyerekek megismerkedhetnek az erdő élővilágával különböző kis csoportban játszható játékok formájában.
Korosztály: 3-5 osztály
Létszám: 10-40 fő
Időtartam: 45 p / 90 p
 Ára: 6000 Ft/45 p

Fák testközelből

Az iskolához közel eső parkban ismerkedhetünk meg a fák életével, tulajdonságaival, fajaival, velünk, emberekkel való kapcsolatával.
Ajánlott korosztály: 8-16 évesek (vagy érdeklődő felnőttek)

A mobilod ára
Interaktív vetélkedő, melyen a gyerekek egy elképzelt bűntény kapcsán nyomozhatnak. Mindeközben kiderül, milyen környezeti károkat okozhat egy elektronikai eszköz előállítása.
Ajánlott korosztály: 13-18 év (minimális kémia tudás szükséges)

Használd Újra
Kézműves foglalkozás használt pólókból, pólófonalból. Kisebb korosztálynak ujjhorgolással vagy csomózással karkötő, kulcstartó, nagyobbaknak karkötők, nyakláncok, hajgumik, kulcstartók, csősál vagy táska, szütyő  . A gyerekek varró tudásától függően lehet bonyolultabb darabokat is készíteni, akár saját megunt, elhordott pólóikból.
Ajánlott korosztály: 5-10  illetve 11-18 év
Létszám: 4-20 fő